Vlera e pronës në hipotekë

Pershendetje
Kam nje ndertese ne te cilen ushtroje biznesin tim ne te gjithe siperfaqen e kesaj prone . Ekonomisti me thote qe ne baze te standarteve te kontabilitetit kete ndertese duhet ta perfshijme ne bilanc sepse biznesi ka kontrollin efektiv te saj , dhe cdo vit amortizohet dhe eshte shpenzim i zbritshem .
Kjo prone eshte e rregjistruar ne hipoteke , ka certifikate pronesie ne emrin tim prej vitit 2016 , ndertesa eshte ndertuar qe ne vitet 2000 por per mungese dokumentacioni u certifikua ne vitin 2016 me vendim gjykate kur i plotesova dokumentat , nuk i kam bere asnjeher asnje rivlersim sepse nuk kam pasur qellim ta shes asnjeher , pyetja ime konsiston me cfare vlere mund te jete e rregjistruar prona ne hipoteke ? duhet ti bej kerkese specifike hipotekes per ti kerkuar vleren me te cilen eshte rrejistruar prona ne rregjistrat e saj ? kam pyetur me kane then se nuk eshte e rregjistruar me asnje vlere , ne kartele e ka vleren fillestare 1 lek . Si veprohet ne keto raste per vleren e nderteses qe ta marr pergjigje zyrtare nga hipoteka me shifer cfare vlere ka prona , pra ta mbeshtes me nje dokument . Faleminderit

Qytetari: A.L.
Data: 1 Shkurt 2023, Kategoria: Pronësi

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

Lini një Përgjigje