Trashegimia

Pershendetje,

Motra ime e gjakut, e cila ka qene e biresuar, ka nderruar jetë. Mbas vdekjes nuk ka lënë prindër,  bashkëshortë apo fëmijë. Pyetja ime është se kujt i takojnë pasuritë e saja, të cilat kanë rrjedhur nga familja e dorëzimit? Faleminderit,


Qytetari: B. G. Data: 29 November , 2020, Kategoria: Civile - Trashegimia.

One response to “Trashegimia”

  1. Pershendetje. Pavaresisht lidhjes se gjakut qe ju keni me motren tuaj, ligjerisht per ju ajo nuk eshte motra juaj. Ne keto kushte, kur nuk ka testament, zbatohen dispozitat e Kodit Civil per rradhen e trashegimise ligjore. Kur trashëgimlënësi nuk ka lënë femije, ose niper, nuk ka prindër te gjalle, ose gjysher, nuk ka vëllezër ose motra, apo femije te vellezerve apo motrave, pasuria e trashëgimlënësit u kalon të afërmve më të afërt të tij, pa bërë dallim ndërmjet vijës atërore dhe asaj amësore, por gjithsesi jo më tej se shkalla e gjashtë. Ju keni te drejte te trashegoni, vetem nese beni pjese ne kete rreth.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet