Trashegimia

Pershendetje , Jam Ne Nje Proces Gjyqsor Per Ndarje Trashgimie , Ne Momentin Kur Secili Prej Nesh Te Marri 1/4 Nga Pasuria e Tij Qe i Takojn , Kte Pjes Te 1/4 Kush e Percakton Se Ne Cilen Pjes Prones Me Bjer Mua Ose Dikujt Tjeter Nga Familjaret? Pasi Me Njeri Tjetrit Nuk Mund Tbim Dakort

Qytetari: ..
Data: 31 Mars 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Pjesetimi i pasurise ne gjykate zhvillohet ne dy faza. Në fazën e parë përcaktohen pjesët ideale takuese të secilit në sendet/pasuritë që do pjesetohen. Në fazën e dytë kryhet pjesetimi në natyrë i pasurive që mund të ndahen. Kur ndarja është e pamundur, urdhërohet shitja në ankand e tyre. Per kete gjykata cakton dhe ne ekspert.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje