Toke bujqesore shtetetore

Pershendetje,

Kam nje toke ne fshat qe e shfrytezoj per pemtari. Kjo toke njihet nga i gjithe fshati qe eshte toka jone (e stergjysherve). Per kete toke nuk disponoj dokumenta, pra eshte toke shteterore me dokumenta. Pyetja ime eshte: Ka ndonje ligj apo akt ligjor qe me jep te drejten ta blej dhe ta kem timen kete toke me dokumenta?

Ju falenderoj,


Qytetari: I. H. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie.

One response to “Toke bujqesore shtetetore”

  1. 1

    Pershendetje. Nese toka eshte bujqesore dhe ju e keni ne perdorim, mund te beni kerkese prane Agjencise Shteterore te Kadastres, per t’u pajisur me akt te marrjes se tokes ne pronesi (AMTP), ne baze te ligjit 20/2020, “Per perfundimin e proceseve kalimtare te regjistrimit te pasurise”. Ne rast, se nuk plotesoni kriteret e ketij ligji, por nderkohe pasurine e perdorni per me shume se 20 vite, keni te drejte t’i drejtoheni gjykates me padi dhe te kerkoni fitimin e kesaj pronesie me parashktrim fitues pa titull.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet