Thyerja e pashaportes

Pershendetje,jam nje djal 15 vjec dhe momentalisht ndodhem ne greqi duke vazhduar shkollen dhe kam thyer afatin 6 mujor te qendrimit pasi jam ne shkolle ( eshte hera e pare qe bej shkolle ne greqi . Dua te kthehem ne shqiperi me prinderit per nje periudhe 10 ditore dhe te kthehem perseri.A mund te kaloj kufirin me nje vertetim nga policia dhe nga shkolla qe jam duke vazhduar shkollen dhe jam nxenes qe ndjek rregullisht arsimimin ne kete shtet (greqine) edhe pse kam thyer afatin 6 mujor. Nese po, cfare rruge duhet te ndjek per ta bere te mundur kete kalim. Nese jo mund te me thoni se si duhet te veproj. Ju lutem me ndihmoni.Flm

Qytetari: D.B.
Data: 7 Prill 2023, Kategoria: Lëvizje jashtë vendit

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Përshëndetje,
    Nëse një person kalon afatin 6-mujor të qëndrimit në vendet e zonës Shengen për arsye studimi, kjo mund të jetë në kundërshtim me rregulloret e imigrimit të zonës Shengen.
    Në këtë rast, personi mund të dënohet me një gjobë ose me ndalim hyrjen në zonën Shengen në të ardhmen. Është e rëndësishme që personi të respektojë afatin e caktuar të qëndrimit dhe të largohet nga zonat Shengen përpara se ky afat të përfundojë.
    Nëse personi ka nevojë për të qëndruar në zonat Shengen për një kohë të gjatë për arsye studimi, atëherë duhet të aplikojë për një leje qëndrimi të zgjatur në zonën Shengen. Kjo leje mund të jepet vetëm nëse personi përmbush kushtet dhe kërkesat përkatëse të imigrimit të zonës Shengen. Në këtë rast, personi duhet të aplikojë për lejen e zgjatur të qëndrimit para se afati i qëndrimit të caktuar të përfundojë.

    Ju faleminderit!

Lini një Përgjigje