Statusi penal i padenuar

Pershendetje! Ju lutem me thoni kur quhen te padenuar njerezit qe jane denuar me pare? Faleminderit,


Qytetari: P. C. Data: 19 February , 2021, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Statusi penal i padenuar”

 1. Përshëndetje!

  Rehabilitimi parashikohet ne nenin 69 te Kodit Penal: “Quhen të padënuar:
  a) ata që janë dënuar me burgim për një kohë gjer në gjashtë muaj ose me çdo dënim tjetër më të lehtë dhe që gjatë dy vjetëve nga dita e vuajtjes së dënimit nuk kanë kryer vepër tjetër penale;
  b) ata që janë dënuar me burgim për një kohë nga gjashtë muaj gjer në pesë vjet dhe që gjatë pesë vjetëve nga dita e vuajtjes së dënimit nuk kanë kryer vepër tjetër penale;
  c) ata që janë dënuar me burgim për një kohë nga pesë gjer në dhjetë vjet dhe që gjatë shtatë vjetëve nga dita e vuajtjes së dënimit nuk kanë kryer vepër tjetër penale;
  ç) ata që janë dënuar me burgim për një kohë nga dhjetë gjer në njëzet e pesë vjet dhe që gjatë dhjetë vjetëve nga dita e vuajtjes së dënimit nuk kanë kryer vepër tjetër penale.”

  Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet