Sigurimet

Pershendetje,

Ne muajt prill dhe maj, ne kohen qe ishim ne karantine, ne punen ku kam qene nuk i kane paguar sigurimet.  Une pres per leje lindje. Me prish pune mospagesa per keto dy muaj apo jo? Flm

Qytetari: B.L.
Data: 23 Janar 2021, Kategoria: Kontribute shoqërore, Sigurimet shoqërore

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. 1

    Pershendetje,
    Neni 27 i Ligjit “Per sigurimet shoqerore ne RSH” i ndryshuar, percakton se “E ardhura për barrëlindje i paguhet gruas së siguruar për barrën dhe lindjen e fëmijës, kur ajo ka 12 muaj periudhë sigurimi, për çdo rast përfitimi”.
    Ne ligj nuk eshte percaktuar qe domosdoshmerisht te keni qene ne nje vend pune apo te keni sigurime te panderprera, por mjafton qe ju te keni 1 vit e siguruar per te perfituar leje lindje. Faleminderit

Lini një Përgjigje