Si te veproj te marr certifikaten e vdekjes.?

Pershendetje. Babai (i divorcuar), me femijet nuk ka patur komunikim dhe mardhenie. I pa ri-martuar pas ndarjes deri sa vdiq. Gjendja civile i ve(tem) vendbanimi fundit i tij dhe dale ne pension pleqerie eshte ne EL.
Ne vitin 1988 ka qendruar 2 muaj dhe ka ndrruar jete tek motra tij (Halla) ne(x) Le.
Varrosur ne SH ne varrin e gatshem me nenkate familjar.
Nuk eshte leshuar skede vdekje dhe per pasoje akoma i pa cregjistruar ne GJC ne El.
Si te veproj te marr certifikaten e vdekjes.?
Gjyqesisht … me Kerkese Padi prane Gjykates shkalles I EL apo Administrative?
Me kerkese (padi) per shpalljen te vdekur te personit apo Njohje e faktit juridik te vdekjes.
Ju falenderoj.

Qytetari: P.T.
Data: 5 Maj 2023, Kategoria: Ndihmë ligjore

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. 1

    Pershendetje,
    Ju duhet ti drejtoheni gjykates Administrative per vertetimin e faktit te vdekjes.
    Nesse jeni subjekt i ligjit Nr.111/2017 “Per ndihmen juridike te Garantuar nga Shteti mund te drejtoheni prane qendrave te ndihmes juridike ne vendbanimin tuaj per te perfituar avokat falas.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje