Shitje apartamenti

Jam nenkontraktor dhe po punoj me 1 firme dhe ne kembim do i marr 1 apartament qe me vone ta shes.
Persa i perket pronesise kam me shum interes ta bej ne emer te firmes time apo ne emer personal timin.
Dhe me vone dua tja shes 1 njeriut tim por qe jeton jashte.Cila eshte menyra me e mire per kalimin e pronsise tek bleresi dhe si behet kalimi parave nga bleresi tek un.Bleresi nuk i ka te gjitha leket e deklaruara

Qytetari: R.B.
Data: 25 Gusht 2023, Kategoria: Çështje pronësie, Civile

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Nese ju deshironi ta tjetersoni pronen dhe veprimet ti kryeni vet atehere sendi i paluajtshem duhet ta rregjistroni ne emrin tuaj, me pas mund te vijoni me tjetersimin e pasurise shite-blerjen.
    Veprimet kryhen ne zyra noteriale, pra bleresi duhet te depozitoje ne llogarine e noterit shumen e lekeve per blerjen e apartamentit dhe me pas i kalon e drejta e pronesise, pra per te kryer veprimet e shite- blerjen ne menyre te rregullt leket duhet te jene te deklaruara.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje