Rivleresimi i prones

Pershendetje,

Jemi tre pronare. Njeri perfaqeson edhe mamane. Prona eshte nje ndertese tre kateshe. Ne jemi pronare te katit te pare qe nuk eshte i ndare. A lejohet te behet rivlersimi vec e vec per cdo pronar? Sa kushton sherbimi qe kryen specialisti per rivlersimin e katit te pare te nderteses? Faleminderit,


Qytetari: M. P. Data: 21 December , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie.

One response to “Rivleresimi i prones”

  1. Pershendetje,

    Nese ju jeni bashkepronar te se njejtes prone, atehere rivleresimi nuk mund te behet i pjesshem vetem per pjesen tuaj, pasi pjesa konkrete e secilit bashkepronar percaktohet vetem pasi behet pjesetimi i pasurise vullnetar ose gjyqesor. Nese secili prej jush ka nje prone te veten te regjistruar ne kadaster, atehere qe sigurisht mund te behet rivleresimi i mevetshem.
    Lidhur me kostot e aktit te vleresimit te kryer nga eksperti vleresues, ne nuk mund t’ju japim nje vlere, pasi kjo eshte nje veprimtari private, dhe varet nga lloji dhe siperfaqia e prones konkrete.
    Shpenzimet qe perfshijne procesin jane pagesa e ekspertit dhe pagesa e takses 3% te vleres se shtuar te pasurise.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet