Riatdhesime

Pershendetje. Kam ngelur ne Metz, France. Ne date 14 Maj me skadon pasaporta. Nuk e di ku te drejtohem!


Qytetari: M. Q. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized.

2 responses to “Riatdhesime”

 1. Pershendetje,
  Ne rast se ju kerkoni te riatdhesoheni, fillmisht duhet te komunikoni me sherbimet diplomatike Shqiptare ne France (ku duhet edhe ti shpjegoni problematiken tuaj ne lidhje me skadimin e pasaportes), gjithashtu mund te komunikoni me Ministrine e Jashtme ne shqiperi, per tu informuar me specifikisht ne lidhje me procesin e riatdhetesimit, por edhe te parashtroni problematiken tuaj urgjente ne emailin emergjencat@mfa.gov.al.
  Gjithashtu sipas njoftimeve te Ministrise se Infrastuktures procesi i riatdhetesimit prej dates 4 maj, ka pesuar ndryshime dhe te gjithe personat e interesuar duhet ti nenshtrohen rregullave te meposhtme:
  Rregullat e reja për riatdhesimet
  1.Qytetarët duhet të presin biletën në Air Albania
  2.Nuk duhet të prenotojnë automatikisht hotel, por të japin adresën e saktë të shtëpisë
  3.Në bordin e avionit duhet të plotësojnë një formular, do rishkruhet edhe një herë adresa
  4.Në rast mashtrimi, do të ketë përgjegjësi penale
  5.Banorët në zonat e gjelbra do karantinohen në hotel, me shpenzimet e tyre (7 euro për ushqim, 14 euro paguhen nga shteti)
  6.Banorët e zonët e kuqe do të karantinohen në shtëpi, së bashku me familjarët
  7.Në të dyja rastet do të monitorohen nga ushtria dhe policia
  8.Nëse një qytetar nga zonat e kuqe dëshiron të karantinohet në hotel është i lirë.
  Faleminderit

 2. Pershendetje
  Per tu kthyer ne Shqiperi nese keni ngelur ne France per shkak te situates se krijuar nga Covid-19 eshte e nevojshme te kontaktoni me Ambasaden Shqiptare ne France.
  Ne vijim po ju dergojme linkun e ambasades shqiptare e France http://www.ambasadat.gov.al/france/sq/contact, per te kontaktuar ne lidhje me problematiken tuaj.
  Ambasada Shqiptare ne France
  Adresa:57, avenue Marceau 75116
  Paris, France
  TEL / FAX
  Tel. +33 1 47 23 31 00
  Fax. +33 1 47 23 59 85
  Kancelaria:
  embassy.paris@mfa.gov.al

  Konsullata:
  consulate.paris@mfa.gov.al
  Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet