Regjistrim prone

Pershendetje, kam bere kerkesen ne ashk per kartele pasurie, per pronen qe posedoj, si fillim me nisen shkrese me 6 pika per ti plotesuar pastaj me kerkuan dhe vendimin e gjykates per origjinen e prones, un pronen e kam blere ne vitin 2002 posedoj kontraten e blerjes gjithashtu dhe hipoteken e kam por pa metra katror te shenuar, kam dhe fleten qe tregon se regjistrimi ne momentin qe e kam blere u krye me sukses, tani me thone se eshte per legalizim dhe nuk mund te behet regjistrimi i prones pasi mungon origjina, po si eshte e mundur kur un e kam me kontrat shitje cfare me duhet mua se ku e ka blere pronen babai i vajzave qe ja kam blere un? Se kuptoj te lutem a mund tme sqaroni

Qytetari: L.K.
Data: 19 Shtator 2022, Kategoria: Procedura administrative

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje. Nga ana e Agjencise Shteterore te Kadastres ju eshte kerkuar dokumentacioni ligjor i prones, pasi mesa duket kopja qe duhet te ishte depozituar ne ASHK ka humbur. Ne kete rast, ju keni mundesi ti drejtoheni gjykates me nje kerkese padi, me objekt detyrimin e ASHK-se qe t’ju pajise me Certifikate pronesie, pasi pasuria eshte e regjistruar, por per te shmangur kohezgjatjen e procedurave gjyqesore, mund te interesoheni prane noterit ku keni bere kontraten e shitjes, lidhur me kontraten e meparshme te lidhur nga shitesi. Ne jo pak raste, noteret kane ne dosjen e kontrates edhe dokumente te tjera, pervec atij qe lidhet midis paleve. Ju mund te merrni nje kopje te ketij dokumenti dhe te beni plotesimin e dosjes se prones prane ASHK. Nese nuk gjeni nje zgjidhje te tille, atehere ju mbetet vetem gjykata.

Lini një Përgjigje