Avokatia

Pershendetje!Kandindati per Avokat deri ne sa here ka te drejte te japi provim e Avokatise?Pershembull Nuk e mere heren e pare Dhe sa here te tjera mund ta japi?

Qytetari: A.J.
Data: 17 Shkurt 2023, Kategoria: Arsimi

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

 1. Pershendetje,
  Neni 21 i ligjit Nr.Ligjit Nr. 55/2018
  “Për profesionin e avokatit në Republikën e Shqipërisë, parashikon se kandidati për avokat nuk kalon me sukses provimin e kualifikimit herën e parë, ka të drejtë t’i nënshtrohet provimit të kualifikimit të avokatisë të radhës, me kushtin që të ketë kaluar një periudhë jo më pak se 6 muaj.
  – Kandidati për avokat mund t’i nënshtrohet provimit të kualifikimit të avokatisë deri në 4 herë.
  Bashkelidhur ligji per profesioniin e avokatit https://www.drejtesia.gov.al/wp-content/uploads/2019/02/LIGJ-nr.-55-2018-date-23.7.2018.pdf
  Faleminderit!

Lini një Përgjigje