a mund ta perfitoje pagen e luftes ne kushtet kur punedhenesi nuk ka paguar sigurimet

Pershendetje,

Une punoja ne supermarket prej 10 muajsh. Ne kushtet e situates per shkak te pandemise se COVID-19 punedhenesi me shkurtoj nga puna me dt. 9 prill.  U interesova per pagen e luftes, por punedhenesi nuk me ka derdhur siguracionet per aq muaj sa punova. Si duhet te veproj ne kete rast? A ka ndonje mundesi per te perfituar pagen e luftes qe jepet nga paketat e ndihmes financiare? Faleminderit,


Qytetari: E. H. Data: 16 April , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “a mund ta perfitoje pagen e luftes ne kushtet kur punedhenesi nuk ka paguar sigurimet”

  1. Pershendetje. E rendesishme eshte qe ju te jeni deklaruar prane Drejtorise se Tatimeve si punemarres, pasi ne kete rast pagesa e detyrimeve perkatese i njihet si detyrim kundrejt shtetit punedhenesit tuaj. Kete mund ta verifikoni lehtesisht ne llogarine tuaj personale ne e-albania. Nese kjo nuk ka ndodhur dhe ju keni qene i punesuar ne te zeze, atehere ndoshta duhet te hapni nje proces gjyqesor qe te vertetoni marredhenien e punes dhe te detyroni punedhenesin per te derdhur kontributet e sigurimeve shoqerore dhe shendetesore.
    Paketa e dyte e ndihmes ju jep mundesine nese e gjykoni te arsyeshme te denonconi punedhenesin tuaj per punesimin ne te zeze. Kete jeni ju vete qe duhet ta vleresoni.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet