Probleme me kredine

Pershendetje,

Kam nje problem me kredine. Ne vitin 2016 kam marre nje shume rreth 2 milion leke te vjetra. E pagova per nje periudhe, por me prishjen e sistemit te qeverise ngela pa pune. Fillova perseri dhe cdo muaj paguaja rregullisht te institucioni perkates financiar. Problemi qendron qe ky institucion financiar me kerkon qe une te paguaj treqind mije ne dore per te bere rikonstruksionin e kredise. Dhe ma kaluan ceshtjen ne zyre permbarimi. Mora nje avokat dhe ata i thane qe duhet te paguaj nen dore e jo ne banke. Permbarimi nuk pranon t’i paguaj cdo muaj gjysmen e rroges per kredine, me thone qe nuk na inteteson. Une kam bere denoncim te krimi ekonomik qe punoj ne te zeze dhe per mos marrje te rrogave.  I kam derguar e-mail me fature drejtorise se tatimeve ne rast se e fitoj pagen e luftes. Ju lutem me ndihmoni se jam me kredi mbeshtetese dhe po me bejne presion. Ju lutem me thoni se cfare mund te bej ne keto kushte? Faleminderit


Qytetari: I. C. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Probleme me kredine”

 1. 1

  Pershendetje,

  Rikonstruksioni i kredise nuk eshte detyrim ligjor i bankave, apo institucioneve financiare, pra ato kane te drejte te vendosin sipas vleresimit te tyre per ta pranuar apo jo, prandaj ne nuk kemi mundesi t’ju ndihmojme lidhur me kete pike. Ajo qe ju keni te drejte te refuzoni eshte pagesa e kesteve, apo shumave jashte sistemit bankar. Nuk ka asnje arsye perse banka, apo permbarimi t’ju kerkojne qe te paguani shuma te caktuara jashte sistemit bankar.
  Ju duhet te keni parasysh qe, persa kohe ceshtja ka kaluar ne permbarim, tashme kredise, principalit, i jane shtuar edhe interesat, si dhe shpenzimet permbarimore. Permbarimi fillimisht do te bllokoje llogarite tuaja bankare dhe nese ju nuk keni gjendje ne banke, atehere do ekzekutoje detyrimin me ane te pasurive tuaja te luajtshme dhe te paluajtshme.
  Mire eshte te kerkoni nje pasqyre te detyrimit te kredise, per te pare menyren e llogaritjes se kesteve dhe elementeve perberes (principal + interesa), per te qene te bindur lidhur me detyrimin tuaj.

  Faleminderit,

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet