Perpjestim pasurie

Un mami dhe motra duam te bejm perpjestim pasurie te ligjit 7501 qe eshte ne pronsi te babit i cili eshte divorcuar me mamin ne 94, si mund te bejm kete ne sepse ai nuk ka deshir qe te ne te marim token qe na i ka dhen ligji dhe nuk deshiron te bej ndarje te pasuris sepse do ti mbaj per vete, ca duhet te bejm ne qe te hedhim token ne emrin ton, theksoj token qe na i ka dhen ligji 7501

Qytetari: R.H.
Data: 30 Gusht 2023, Kategoria: ASHK

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Duhet te beni nje kerkese me shkrim drejtuar ASHK drejtoria rajonale vendore ku te kerkoni qe regjistrimi i bere te konstatohet i pavlefshem dhe prona te regjistrohet ne emer te familjes bujqesore sipas perberjes se vitit 1991. Nese drejtoria rajonale refuzon ta beje kete gje, duhet te beni nje ankim drejtuar Agjencise Shteterore te Kadastres ne Tirane dhe nese edhe nga ana e tyre kjo ceshtje nuk merr zgjidhje, ju mbetet vetem te paraqiteni ne gjykate.
    Nese ju si familje bujqesore jeni pajisur me AMTP sipas ligjit 7501, toka pavaresisht se mund te regjistrohej ne emer te kryetarit te familjes bujqesore, qe ishte kryefamiljari, si pronesi i perkiste te gjithe personave anetare. Te tille konsiderohen te gjithe anetaret e trungut familjar ne date 1 gusht 1991, pavaresisht moshes se tyre. Cdo regjistrim i AMTP ne kundershtim me sa me siper eshte i paligjshem.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje