Perfitim pronesie

Mund te fitohet pronesia kur me vendim te gjykates se larte te viteve 50 je denuar me 11 vjet heqje lirie si dhe me sekuestrim te pasurise? Faleminderit,


Qytetari: E. G. Data: 18 November , 2019, Kategoria: Ceshtje pronesie.

2 responses to “Perfitim pronesie”

  1. Ne lidhje me kthimin e pasurive te sekuestruara nga Diktaura, ka qene kompetent Agjensia e trajtimit te Prones, ndersa tani eshte gjykata.
    Ne lidhje me Vendimin penal, nese lidhet me pronen qe kerkon te fitosh, nese denimi eshte politik nuk ke pengesa, ne rast te kundert nese je denuar per mashtrim, falsifikim, etj… nuk eshte e mundur

  2. Pronat të cilat janë marrë nga Pushteti Popullor në vitet 46 me reformën Agrare ose në vazhdim në Vitet 50 kthehen nga Agjensia e Trajtimit të Pronës. Në rastin tuaj duhet parë se në çfarë Vendii penal të dhëne konsiston ky vendim gjykate. Në rast se jeni dënuar politikisht keni pasur të drejtë të kërkoni pronë tuaj pranë Agjensisë së Trajtimit të Pronës, por në rast se kemi të bëjmë me një vepër tjetër penale si psh falsifikim, mashtrim etj) atëherë nuk mund të kërkoni t`ju kthehet prona.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet