Perfaqesim me prokure

A mund te perfaqesoj me prokure noteriale nje person qe vuan heqje lirie? Une jam juriste dhe asistent-avokate, por nuk kam licence avokati. Faleminderit


Qytetari: E. E. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Perfaqesim me prokure”

  1. Pershendetje,

    Ne parim me ane te prokures nje person ka te drejte t’i kaloje tagrat e perfaqesimit nje personi tjeter pa kufizime. Ne rast se ju kerkoni ta perfaqesoni perpara gjykates, referuar dispozitave te Kodit Civil, pervec avokateve, te drejten e perfaqesimit e kane te afermit e ngushte te personit te perfaqesuar, bashkeshorti/tja, motra, vellai, prindi, femija, si dhe ne raste te tjera kur e miraton gjykata. Pra ne rastin tuaj, varet se perse kerkoni ta perfaqesoni. Nese doni ta perfaqesoni ne nje proces penal, nuk mund ta beni pa qene avokate e licensuar.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet