Pensioni ushqimor

Pershendetje!
Kam rreth 3 muaj i divorcuar dhe me ish gruan kemi edhe nje djale 7 vjec, te cilin gjykata ja la ne kujdestari ish gruas dhe normalisht mua me caktoj nje pension ushqimor. Gjithashtu ne vendimin e gjykates u caktua se muajin Gusht djali te rri me mua qe nga data 1 deri ne 31 te ketij muaji. Supozohet qe pensioni ushqimore te jete per rritje e ushqim te djalit, por ish gruaja me kercenon se sdo ma lere me djalin nese une si paguaj muajin gusht. Pyetja eshte, kam te drejte une apo ajo?


Qytetari: A. C. Data: 1 September , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Pensioni ushqimor”

  1. 1

    Pershendetje,
    Detyrimi per pension ushqimor duhet te paguhet cdo muaj. Vendimi eshte i formes se prere dhe si pasoje duhet te ekzekutohet sipas disponimit te gjykates, qofte ne lidhje me pensionin ushqimor, ashtu edhe ne lidhje me periudhen qe duhet te kaloje femija me secilin prind.
    Ne rast mospermbushjes se detyrimeve vullnetarisht, secila pale ka te drejte t’i drejtohet Permbarimit per ekzekutim te detyrueshem te vendimit. Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet