Pensioni i pleqerise

Pershendetje,

Babai ka perfituar pensionin e pleqerise kete vit, por nuk eshte dakort me vitet sesi jane perllogaritur. Ka bere edhe ankese dhe i del qe i jane llogaritur te gjitha periudhat sipas librezes, por nuk na korrespondon dicka e tille. Si mund te drejtohemi me nje kerkese per te marr informacion te plote mbi dosjen, per te vleresuar se cilat periudha i jane llogaritur saktesisht? A kemi te drejte te marrim nje kopje te dosjes dhe si mund ta kerkojme? Faleminderit!

Qytetari: B.R.
Data: 12 Dhjetor 2021, Kategoria: E drejta e informimit

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje
    Ju mund te kerkoni te administroni nje kopje te plote te dosjes se pensionit prane Drejtorise Rajonale te Sigurimeve Shoqerore.
    Gjithashtu ju mund te kerkoni vertetimet per efekt pensioni ne te cilat pasqyrohen periudhat perkatese te punes.
    Kerkesen mund ta dergoni me poste te thjeshte ose te paraqiteni prane zyrave Adisa
    Ju faleminderit

Lini një Përgjigje