Pensioni

Pershendetje,

A ka ndonje ligj per shtyrje te pensionit me 1 vit? Nese po, si duhet te veprojme? Faleminderit,


Qytetari: L. R. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Pensioni”

  1. 1

    Pershendetje,
    Jo, nuk ka nje ligj specifik qe shtyn afatin kohor per te dale ne pension. Ligji per sigurimet shoqerore parashikon te drejten per te dale ne pension, pasi se pari, pensioni eshte e drejte dhe jo detyrim. Se dyti, cdo person ka te drejte qe te punoje edhe pasi i lind e drejta per pension, madje edhe pasi ka dale ne pension dhe perfiton pensionin e pleqerise. Jane politikat e institucionit te cilat percaktojne nese punonjesit do te qendrojne ne pune pas plotesimit te moshes per pension. Per disa profesione, apo pozicione pune, kjo percaktohet edhe ne ligjin perkates.

    Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet