Pension Suplementar?

Pershendetje!

Dua te aplikoj per pension pleqerie pasi kam mbushur moshen e pensionit. Jam ne proces te mbledhjes te dokumentacionit te kerkuar, por gojarisht me kane thene qe mund te perfitoj dhe pension suplementar.
Kam punuar rreth 8 vite ne polici(1996-2004) dhe jam i interesuar nqs mund te perfitoj pension suplementar dhe si duhet te veproj qe te marr kete shtese?

Faleminderit!

Qytetari: A.M.
Data: 29 Mars 2023, Kategoria: Pensioni

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Aplikimi per pension pleqerie kryhet ne portalin e- Albania, ne linkun si ne vijim: https://e-albania.al/eAlbaniaServices/UseService.aspx?service_code=6156
    Gjate kryerjes se aplikimit duhet te specidfikoni llojin e pensionit qe do aplikoni i cili do jete pleqerie dhe Suplementar , ne kryerjen e aplikimit duhet te ngarkoni akt verifikime, libreze pune, si dhe ç’do dokument qe verteton periudhen e punes.
    Kerkesa e aplikimit dhe dokumentacioni i vjetersise ne pune duhen te dergohen prane sigurimeve shoqerore me ane te sherbimit postar.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje