Ne lidhje me pensionin

Pershendetje,
Mami im eshte 49 vjec. E papune. Ka punuar ne emigracion, por pa sigurime. Ju lutem me thoni ndonje menyre se si mund te perfitoje pension pleqerie? Duhet te paguajme kontribute vullnetare? Faleminderit,


Qytetari: E. B. Data: 15 February , 2021, Kategoria: Sigurimet shoqerore.

One response to “Ne lidhje me pensionin”

  1. Pershendetje. Per te perfituar pension pleqerie personi duhet te kete te pakten 15 vite te paguara kontribute te sigurimeve shoqerore, si dhe te kete mbushur moshen perkatese. Mosha eshte ne varesi te vitit te lindjes, pasi rritet me disa muaj per cdo vit derisa per grate te behet 65 vjec dhe per burrat 70. Per te plotesuar 15 vitet e vjetersise, nena juaj mund te derdhe kontribute vullnetare.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet