Njohja e kontributëve shoqërore të shqipërisë në Gjermani.

Përshëndetje! Ka tre vite që jetoj në Gjermani pa punuar, dhe në Shqipëri kam 17 vite kontribute bujku të derdhura në shtet dhe 6 vite punë si Inf në Gjegjan të Pukës, dhe nga viti 2016 e deri tani që jam pa punë a duhet ti paguaj këto tre vite të shkëputura a u bashkangjitën vitëve që do punoj këtu në Gjermani? Me respekt V.R


Qytetari: V. R. Data: 16 September , 2019, Kategoria: Kontribute shoqerore.

2 responses to “Njohja e kontributëve shoqërore të shqipërisë në Gjermani.”

  1. Akoma nuk ka një marrëveshje ndërmjet shtetit tonë dhe atij Gjerman, për njohjen e viteve të punës.

  2. 1

    Përshëndetje!

    Me këto 23 vite kontribute(17+6),në Shqipëri merr pension të pjesshëm. Nëse paguan kontribute edhe vite të tjera, shtohet masa e pensionit që do të marrësh.
    Vitet e punës në Gjermani nuk bashkohen me vitet e punës në Shqipëri, por mund të marrësh pension tjetër në Gjermani nëse plotëson kushtet e përcaktuara në legjislacionin përkatës gjerman.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet