Njohja e diplomes jashte shtetit

Pershendetje,
Kam mbaruar master per Gjeografi. Jetoj ne Gjermani. Cfare procedure ndiqet per njohjen e diplomes ne Gjermani?
Faleminderit

Qytetari: D.D.
Data: 27 Korrik 2022, Kategoria: Legjislacion

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Per te perdorur diplomat e leshuara nga Republika e Shqiperise ju duhet te kryeni njehesimin e diplomes prane Institucionit Arsimor dhe me pas legalizim dhe apostilim prane Ministrise se Puneve te Jashtme. Në bazë Konventes së Hages, dokumentet pajisen me një vulë Apostille nga autoriteti kompetent i vendit ku janë lëshuar dhe më pas mund të përdoren direkt në institucionin përkatës (Gjendje civile, gjykatë, institucion arsimor, etj.) Paraqitja e dokumenteve për legalizim në Shqipëri bëhet përmes shërbimeve postare.
    https://punetejashtme.gov.al/legalizimi-dhe-apostilimi-i-dokumenteve/
    Per njohjen e diplomes ne Shtetin Gjerman ju duhet te kontaktoni me autoritetet pergjegjese per njohjen e tyre, juristi online ofron keshillim ligjor vetem per legjislacionin ne Republiken e Shqiperise.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje