Nevoje per informim

Pyetja ime nuk ka te beje me covid 19, por me abuzimet seksuale me te miturit. Si veprohet kur gjykata hesht dhe nuk te merr seriozisht? Faleminderit


Qytetari: A. L. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized.

3 responses to “Nevoje per informim”

 1. Pershendetje,

  Nga sa informacion ju percillni behet fjale per nje proces gjyqesor per abuzim seksual ndaj te miturit. Se pari, kjo eshte nje veper penale e rende dhe nese gjykata nuk ka vendosur drejt sipas jush, ju keshilloj te apeloni vendimin.
  Se dyti, nese ju mendoni se ne kete proces gjyqesor ka pasur neglizhence nga ana e trupes gjyqesore, nuk jane marre parasysh provat, apo ju keni fakte te tjera te cilat provojne pretendimet tuaja ndaj gjyqtareve, ju keshilloj te depozitoni ne Keshillin e Larte Gjyqesor (KLGJ) dhe Inspektoriatin e Larte te Drejtesise (ILD) nje ankese shoqeruar me vendimin gjyqesor te formes se prere, procesverbalin e seancave (ose regjistrimet audio), si dhe te gjithe provat e tjera qe ju mund te keni.

  Faleminderit

 2. Spiro Maliqi Spiro Maliqi says:

  Pershendetje

  Teknikisht Gjykata nuk mund te “heshte”, pasi eshte e detyruar te jape nje pergjigje me shkrim dhe te arsyetuar ligjerisht ndaj cdo kerkese qe i drejtohet.
  Neqoftese keni pretendime te tjera ndaj nje vendimi qe nje Gjykate mund te kete marre, atehere kete vendim mund ta apeloni, brenda afateve te caktuara, ne Gjykaten e Apelit.

  Neqoftese ndaj nje abuzimi kundrejt nje te mituri nuk eshte bere denoncim, ju mund te paraqiteni prane Drejtorise se Policise se qytetit, ku banoni ose te beni kallzim penal ne Prokurori, institucion qe ndermerr me pas hapat e tjera te nevojshme te hetimit.

  Faleminderit.

 3. Ada Dimo Ada Dimo says:

  Pershendetje,

  Abuzimi seksual me te mitur eshte veper penale e parashikuar si e tille nga Kodi Penal i RSH. Eshte organi hetimor Prokuroria, e cila ben hetimet e nevojshme dhe provat e marra me pas shqyrohen dhe vleresohen gjate procesit gjyqesor. Nese mendoni se se nuk eshte i drejte vendimi i Gjykates, ju mund ta Apeloni ate ne perputhje me afatet ligjore proceduriale.

  Ju keshilloj qe raste te tilla te referohen dhe ne Njesine per Mbrojtjen e Femijeve prane Sherbimit Social Rajonal te vendbanimit te te miturit.

  Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet