Ne vijim te pyetjes: pronesia e baneses

Pershendetje,

Faleminderit per pergjigjen e Av. Dorina Ndreka. Ju bej me dije se banesa eshte e ndertuar para vitit 90 dhe eshte ndertuar nga shteti. Kjo banese eshte perdorur me pare per zyra te Gjelberimit. A ben diference kjo gje ne trajtimin e ceshtjes? Me falni, por nuk i kisha permendur keto fakte ne pyetjen e pare. Faleminderit,


Qytetari: G. B. Data: 4 December , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie.

One response to “Ne vijim te pyetjes: pronesia e baneses”

 1. 1

  Pershendetje. Ligji 20/2020, “Per perfundimin e proceseve kalimtare te pronesise ne RSH”, percakton se: “Objekt pa titull pronësie” ёshtё ndërtimi me funksion banimi, i ngritur nga persona fizikë përpara datës 10.8.1991, për të cilin nuk disponohet dokumenti i fitimit të pronësisë. Nisur nga sa ju deklaroni banesa juaj ben pjese ne kete kategori dhe nuk klasifikohet si ndertim informal, pasi te tilla quhen ato qe jane kryer pas kesaj date.
  Ne zbatim te ketij ligji, ka dale edhe VKM Nr. 827, datë 30.9.2020. Ju duhet te beni nje aplikim te ri prane e-albania, per te regjistruar banesen tuaj. Per me shume, do t’ju lutesha qe te shikonit procedurat perkatese ne dy aktet ne vijim.

  Linku i ligjit
  https://qbz.gov.al/eli/ligj/2020/03/05/20/3f807e17-b5c9-4316-8e51-0b156847d15d;q=vkm%20OBORRE%20NE%20PERDORIM%20%202020

  Linku i VKM
  https://qbz.gov.al/eli/vendim/2020/09/30/827/2e96a2e1-6888-4a26-9a7f-d0b0edafc23a;q=vkm%20OBORRE%20NE%20PERDORIM%20%202020

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet