Ne vijim te pyetjes: Ndihme ekonomike

Pershendetje,

Kam bere nje pyetje disa dite me pare ne platforme, por nuk eshte kuptuar sic duhet. Nje e afermja ime qe ka patur probleme me kancerin e gjirit eshte trajtuar me KEMP. I eshte ndaluar KEMP-i ne mes te vitit te dyte. Pra, ka bere aplikimin per vitin e dyte dhe e ka fituar te drejten per trajtim me KEMP, por ne mes te vitit ia kane nderprere. Ne lidhje me kete, kemi bere kerkese me shkrim dhe kemi 7 muaj qe nuk marrim asnje pergjigje. Si duhet te veprojme?

Faleminderit dhe kerkoj ndjese neqoftese ju shqetesoj me perseritjen e pyetjes.

Qytetari: ..
Data: 20 Mars 2022, Kategoria: KEMP

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Vleresoj se rasti juaj ka nevoje te studiohet me tej, duke u konsultuar me dosjen perkatese, ne menyre qe te jemi ne gjendje t’ju kthejme nje pergjigje te sakte dhe ezauruese. Me sa referoni, nese KEMP-i eshte miratuar per nje afat te caktuar, vleresojme se nuk ka shkak per nderprerje te perfitimit, pa u permbushur ky afat dhe/ose pa iu nenshtruar nje rikontrolli.
    Megjithate, ne rast se institucioni nuk iu kthen pergjigje per ankesen tuaj, ne parim ju mund t’i drejtoheni ne rruge administrative KEMP-it Epror dhe me tej ne gjykate.
    Gjithashtu, ne fuksion te sqarimit te situates, do ju sugjeroja t’i drejtoheni Klinikave te Ligjit ose Qendres per Ndihmen juridike Falas ne qytetin ku ju banoni, ne menyre qe te merrni keshillim ligjor, duke i vene ne dispozicion edhe dokumentacionin qe posedoni.
    Gjithashtu, Ju mund te konsultoheni mbi rastin tuaj, duke dhene me shume detaje dhe te merrni ndihme ligjore falas edhe duke kontaktuar direkt ne juristet ne Nr jeshil 0800 10 10, nga e hena ne te premte, ora 10:00-14:00. Faleminderit

Lini një Përgjigje