Ndryshimi mbiemrit

Pershendetje!
Kam bere lidhje martese ne greqi me nje nenshtetas grek. Diten e celibrimit bera kerkese qe mbiemrit tim ti bashkengjisja mbiemrin e burrit, dhe tani kam 2 mbiemra te certifikata familjare ne greqi.
Ne gjendjen civile ne shqiperi kur solla lidhjen e marteses me thane qe duhet vetem me nje mbiemer.
Ka ndonje procedure si veprohet ne kete rast apo nuk lejohen 2 mbiemra?


Qytetari: B. . Data: 12 June , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Ndryshimi mbiemrit”

  1. 1

    Pershendetje
    Legjislacioni shqiptar nuk parashikon mbajtjen e 2 mbiemrave , Kodi i Familjes ne nenin 51 precakton se : ‘Bashkëshortët, kur lidhin martesën, kanë të drejtë të zgjedhin për të mbajtur si mbiemër të përbashkët njërin nga mbiemrat e tyre ose të mbajnë secili mbiemrin e vet…’
    Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet