Ndihme ligjore per procesin e divorcit

Pershendetje! Me duhet kerkese padi per divorc. Jam me urdher mbrojtje. Certifikatat i kam marr. A me duhet avokat per te me perfaqesuar ne gjykate? Si mund ta siguroj nje te tille falas? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Ndihme ligjore per procesin e divorcit”

  1. Pershendetje,

    Per te perfituar ndihem juridike dytesore (avokat falas), ju duhet t’i drejtoheni Gjykates se themelit, ne rrethin e se ciles do te kryeni zgjidhjen e marteses. Ne gjykate duhet te paraqesni formularin e plotesuar per kerkese per ndihme juridike dytesore dhe formularin per kategorite e vecanta (duke qene se jeni me urdher mbrojtje, beni pjese ne kategorite e vecanta, si viktime e dhunes dhe ju mjafton dokumenti/vendimi i urdherit te mbrojtjes).
    Se bashku me fomularet perkates te plotesuar (te cikat mund t’i shkarkoni nga faqja zyrtare ne web e Ministrise se Drejtesise ose ne linkun https://juristionline.al/kerko-ndihme-juridike-dytesore/), depozitoni dhe dokumentat e tjere mbeshtetes dhe me pas gjykata merr vendim ne lidhje me kerkesen tuaj per ndihme juridike dytesore. Ne zbatim te vendimit te gjykates ju caktohet avokati, i cili do t’ju ndihmoje ne hartimin e akteve dhe duke ju perfaqesuar perpara gjykates per zgjidhjen e marteses.

    Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet