Ndihma juridike

Pershendetje, kam aplikuar ne gjykate per avokat falas. Jam nga Elbasani dhe a mund ta kerkoje avokatin nga qyteti i Tiranes dhe jo nga Elbasani? Faleminderit,


Qytetari: J. M. Data: 12 November , 2019, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Ndihma juridike”

  1. Ligji Nr. 111/2017 nenet 19. 20 dhe 21 e detyrojnë gjykatën kompetente të caktojë që të takon avokat në rast se plotësohen kushtet. Nuk ka rëndësi se nga cili rreth është avokati. Kërkesa për avokat bëhet në gjykatën e rrethit ku jetoni. Por në rast se provon që avokatët nga Elbasani kanë konflikt interesi për çështjen, atëherë mund të kërkosh avokat nga rreth tjetër përfshirë edhe Tiranën. Ligji nuk parashikon që përveç kërkesës për avokat të bësh edhe kërkesë për vendin ku ushtron veprimtarinë avokati.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet