Nderrimi i emrit

prsh! nje i afermi i imi moshes 50 vjecare ka nderruar jete ne france ku dhe ka jetuar 20 vjet dhe kerkojm ti bejm crregjistrimin ne gjendje civile ne shqiperi por emri rezulton gabim ne nj germe dhe datlindja ne nj numer , si duhet te veprojm?

Qytetari: E.A.
Data: 19 Prill 2023, Kategoria: Gjendja civile

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

 1. Pershendetje,
  Deklarimi i vdekjes bëhet brenda 60 ditëve, kur vdekja ka ndodhur jashtë shtetit.
  Deklarimi i vdekjes bëhet nga çdo pjestar madhor i familjes ose personat më të afërt.Dokumentet që duhen paraqitur për ç’ regjistrimin e personit:
  -Raporti mjekësor ku të jenë saktësuar identiteti i personit, fakti, koha dhe shkaku i
  vdekjes
  -Letërnjoftimi i të ndjerit.
  -Letërnjoftimi i deklaruesit.
  Akti i vdekjes mbahet shoqëruar me fletëpagesën e gjobës.
  Ne raste se zyra e gjendjes civile nuk ben deklarimin e vdekjes se personit per shkak te gjeneraliteteve te gabuara duhet ti drejtoheni gjykates se rrethit me kerkese per Vërtetimi i faktit juridik të vdekjes
  Faleminderit!

Lini një Përgjigje