Ndarja e tokes ne fshat

Pershendetje,

Kur eshte ndare toka ne vitin 1991 kam qene banues ne fshat, por me gjendje civile ne qytet. Dhe komisioni ne ate kohe ma ka dhene token ne fshatin ku banoja. Dua te di nese ka ndonje problem ne lidhje me kete praktike ndarje te tokes? Faleminderit,


Qytetari: S. N. Data: 4 February , 2021, Kategoria: Ceshtje pronesie.

One response to “Ndarja e tokes ne fshat”

  1. Pershendetje. Ne baze te ligjit 7501 per te pasur te drejten per te perfituar toke, personi duhet te ishte pjese e familjes bujqesore, pra te ishte ne certifikaten familjare ne dt.1 gusht 1991. Nese deri tani, akti i marrjes se tokes ne pronesi, nuk eshte rishikuar nga ana e Prefektit, ne baze te ligjit per rishikimin e akteve te marrjes se tokes ne pronesi, me ligjin e ri 20/2020, edhe nese nuk eshte regjistruar ne ASHK, nuk behet rishikimi i vlefshmerise se AMTP-ve te dhena perpara hyrjes ne fuqi te ketij ligji.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet