Martese me shtetas grek

Pershendetje,

Kam bere martese ne Shqiperi me grek dhe kam marr mbiemrin e tij. Tani po divorcohem. Jam e interesuar te di nese ne Shqiperi mbiemri im ndryshon vet apo duhet une te coj divorcin nga ketu qe te me hiqet mbiemri atje? Cfar procedure duhet te ndjek? Faleminderit,


Qytetari: B. V. Data: 14 February , 2021, Kategoria: Familjare, Gjendja civile.

One response to “Martese me shtetas grek”

  1. 1

    Pershendetje. Per ndryshimin e mbiemrit duhet te jete shprehur vendimi i gjykates. Vendimi i shtetit grek duhet te kete shenimin qe ka marre forme te prere, te jete i pajisur me Apostille dhe me pas te behet njohja e tij prane Gjykates se Apelit ne Shqiperi. Pas kesaj, ju mund ta paraqisni prane Gjendjes Civile ne Shqiperi per te bere regjistrimin e zgjidhjes se marteses dhe ndryshimin e mbiemrit.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet