Martesa ne Shqiperi

Pershendetje,

Nje nenshtetas europian, i cili ka dhe nenshtetesi shqiptare, a mund te martohet me nje shqiptar duke perdorur vetem nenshtetesine europiane? Pasi nenpunesi i gjendjes civile thote qe duhet me doemos te perdor ate shqiptare. A ka ndonje ligj i cili e percakton kete per nenshtetasit me dy nenshtetesi? Faleminderit,


Qytetari: G. N. Data: 21 January , 2021, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Martesa ne Shqiperi”

  1. Pershendetje. Ligji nuk e percakton ne menyre te shprehur kete situate, por ne momentin qe nje person ka nje ose me shume shtetesi, ai ne vendin ne te cilin ndodhet, nese ka shtetesine e atij vendi, ai trajtohet si shtetas i atij vendi, per te gjitha aspektet ligjore, te drejtat dhe detyrimet, etj,. Ne kete kuptim, personi persa kohe nuk ka hequr dore nga shtetesia shqiptare, nuk mund te lidhe martese ne gjendjen civile ne Shqiperi, me nje shtetesi te ndryshme nga ajo shqiptare.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet