Levizje jashte vendit

Pershendetje. Mua me duhet te udhetoj per nje jave ne serbi me disa nxenes dhe mesues nga shkolla per nje program shkembimi nxenesish. Normalisht me duhet prokure por momentalisht vetem mamaja ime ndoshte brenda vendit, kurse babi eshte ne greqi. Une jam 15 vjec dhe doja te dija nese eshte e mundur te behet prokura dhe nese po, si. faleminderit!

Qytetari: G.B.
Data: 15 Mars 2023, Kategoria: Lëvizje jashtë vendit

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Autorizimi per kalim kufiri duhet te leshohet nga te dy prinderit tuaj.
    Eshte e nevojshme qe babi juaj te paraqitet prane nje noteri ne vendin ku banon per t’iu dhene autorizimin.
    Prokura/autorizimi i hartuar ne nje vend te huaj duhet te jene te apostiluara , te perkthyera edhe te noterizuara per tu perdorur perpara autoriteteve shqiptare.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje