Levizja jashte shtetit e femijeve te mitur

Pershendetje,

Jam nje nene e divorcuar.  Deshiroj te shkoj jashte shtetit me 2 femijet e mi, perkatesisht te moshes 6 dhe 2 vjec. Dua te di nese duhet te mare nje prokure te firmosur nga ish-bashkekorti per levizjen e femijeve? Faleminderit


Qytetari: D. C. Data: 13 December , 2019, Kategoria: Levizje jashte vendit.

2 responses to “Levizja jashte shtetit e femijeve te mitur”

  1. Suela Sulkja Suela Sulkja says:

    Pershendetje !
    Pavaresisht faktit qe ju me vendim gjykate ju eshte e lene e drejta e kujdestarise per femijet , ju duhet te merrni nje deklarate nga ana ish bashkeshortit tuaj .Kjo deklarate quhet deklarate kalimkufiri e perpilohet tek nje noter .Permbajtja e deklarates eshte e tille qe percaktohet data e ikjes dhe kthimit , adresa ku do qendrojne femijet.
    Ne rast mosdhenies se deklarates se kalim kufirit , do ti drejtoheni Gjykates me kerkese.

  2. Ish-bashkëshorti juaj mund të lëshojë përpara noterit një Deklaratë Noteriale, me të cilën lejon kalimin e fëmijëve në pikat kufitare.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet