LEJE LINDJE PER STUDENTE

Pershendetje!
Ju lutem me sqaroni sa me poshte:
Nje studente shtatezane i bie te linde ne fillim te muajit Tetor 2023, periudhe e cila perkon me fillimin e vitit akademik.
– A perfiton pagese per leje lindje ?
– A perfiton leje nga universiteti dhe cfare procedure duhet te ndjeke per ta marre ate?
Faleminderit!

Qytetari: F.M.
Data: 2 Shtator 2023, Kategoria: Sigurimet shoqërore

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Përshëndetje,
    Jo pagesë nga barrëlindja nuk mund të përfitoni pasi sipas ligjit nr. 7703/1993 ajo i atribuohet vetëm personave të cilët janë ekonomiksht aktiv dhe të punësuar. Nëse jeni e punësuar ose keni sigurimi shoqëror vullnetar si dhe plotësoni kushtet ligjore, mund ta përfitoni.
    Përsa i përket lejes nga universiteti, në asnjë akt ligjor apo nënligjor nuk parashikohet përfitimi i lejes nga institucionet e arsimit të lartë për efekt të barrëlindjes. Mund të konsultohenidhe me universitetin ku kryeni studimet nëse kanë ndonjë parashikim përjashtues në rregulloren e tyre.
    Faleminderit.

Lini një Përgjigje