Leja e lindjes

Përshëndetje!
Leja e lindjes mund të kalohet në një shtet tjetër? Ka një bazë ligjore që e ndalon këtë gjë? Si duhet të veprojë? Jam e punësuar në shtet. Faleminderit!


Qytetari: A. A. Data: 18 February , 2021, Kategoria: Sigurimet shoqerore.

One response to “Leja e lindjes”

  1. 1

    Pershendetje,
    Lutemi ta adresoni me qarte problematiken tuaj. Gjithsesi ju informojme se sigurimet shoqerore dhe shendetesore jane te vlefshme vetem ne RSH dhe perjashtim bejne vendet ku ka marreveshje te perbashket, sipas se ciles njihet vjetersia ne pune per efekt pensioni, por jo per leje lindje.
    Ne keto kushte, nese pyetja juaj lidhet me faktin nese lejen e lindjes mund ta perfitoni ne nje shtet tjeter per shkak te kontributeve paguara ne Shqiperi, pergjigjia eshte jo. Ju perfitoni leje lindje vetem ne RSh dhe kjo nuk ju njihet ne nje shtet tjeter.
    Nese keni ndonje paqartesi, ju mund te na kontaktoni ne Nr. Jeshil 0800 10 10, nga e hena ne te premte, ora 10:00-14:00. Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet