Legalizim diplome nga Universiteti Kristal

Pershendetje. Ju lutem duhet te bej diplomen me vule apostile. Diploma eshte nga universiteti kristal qe eshte mbyllur. SI duhet te procedoj. Me thane tek arkiva dhe ministria e arsimit por askush nuk jep info te sakte dhe te detajuar te procesit

Qytetari: E.G.
Data: 17 Shkurt 2023, Kategoria: Arsimi

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

 1. Pershendetje,
  Drejtohuni prane filialeve te postes Shqiptare nese e dispononi diplome per t’iu ndihmuar me legalizimin/ apostilim.

  Shqipëria është anëtare e Konventës së Hagës “Për heqjen e detyrimit të legalizimit të dokumenteve zyrtare të huaja” të 5 tetorit 1961, që do të thotë se dokumentet shqiptare që do të përdoren në vendet anëtare të së njëjtës Konventë, si dhe anasjelltas, nuk do të legalizohen nga përfaqësitë diplomatike e konsullore. Për më shumë:http://www.hcch.net/index_en.php?act=conventions.authorities&cid=41 Në bazë të kësaj Konvente, dokumentet pajisen me një vulë Apostille nga autoriteti kompetent i vendit ku janë lëshuar dhe më pas mund të përdoren direkt në institucionin përkatës (Gjendje civile, gjykatë, institucion arsimor, etj.) të vendit pritës.

  https://punetejashtme.gov.al/legalizimi-dhe-apostilimi-i-dokumenteve/

  Nese ju nuk e dispononi diplomen drejtohuni prane Ministrise se Arsimit per tu pajisur me diplome ose vertetim perfundim studimesh, dhe me pas dokumenti duhet legalizuar/ apostiluar per tu perdorur jashte vendit.
  Faleminderit!

Lini një Përgjigje