Kostot e nje procesi zgjidhje martese

Pershendetje,

Interesohem te di se cfare kostosh ka dhe sa shkon nje ndarje martesore? Faleminderit,


Qytetari: V. A. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized.

2 responses to “Kostot e nje procesi zgjidhje martese”

 1. Ertil Mecaj Ertil Mecaj says:

  Pershendetje,

  Referuar problematikes te paraqitur nga ana Juaj mund te japim nje parashikim te pergjithshem mbi kostot e nje procesi gjyqesor per zgjidhjen e marteses.

  Se pari, eshte e domosdoshme te dini cila ne cilen gjykate duhet te dorezoni kerkesepadine. Ajo mund te depozitohet ne gjykaten ku keni vendbanimin e perbashket ose ne vendbanimin e pales se paditur ose vendqendrimin e saj. Nese ne baze te kritereve te mesiperm nuk mund te percaktohet kompetenca tokesore e gjykates, kerkesepadia mund te parqitet ne gjykaten e vendbanimit ose vendqendrimit Tuaj.

  Persa i perket kostove:

  1. Taksa e kerkesepadise se bashku me njoftimet shkon rreth 3200 (leke te rinj);
  2. Nese keni femije te mitur eshte e dosmosdoshme thirrja e nje psikologu, pagesa e tij varjojne, mesatarisht 25000 – 35000 (leke te rinj);
  3. Nese do te mbroheni ne proces nepermjet nje mbrojtesi te zgjdhur, kostua e perfaqesimit eshte mesatarisht 45000 (leke te rinj).

  Faleminderit,

 2. Pershndetje,

  Ne procesin gjyqesor me objekt zgjidhje martese, shpenzimet gjyqesore perfshijne:
  – Tarifa e padise per zgjidhjen e padise – 3000 leke;
  – Shperblim pr psikologun (ne rast se keni femije te mitur);
  – Shpenzime avokatore;

  Persa i perket vleres qe duhet te paguani per avokatin ose per psikologun nuk mund te themi nje vlere fikse, pasi keto jane profesione te lira dhe masa e shperblimit percaktohet me marreveshje midis paleve.

  Nderkohe, ju bejme me dije se nese ju beni pjese ne kategorite e vecanta qe mund te perfitojne ndihme jurikike falas ose jeni ne kushte pamundesie ekonomike, sipas neneve 11 ose 12 te Ligjit 111/2017, ju gezoni te drejten per perjashtim nga pagimi i tarifave gjyqesore, shpenzimeve gjyqesore dhe detyrimit per parapagim te tarifave te venies ne ekzekutim te urdhrit te ekzekutimit.

  Faleminderit,

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet