Kontribut monetar mbi banesen

Pershendetje te nderuar !

Kam nje problem, jam e divorcuar prej 2 vitesh. Une nuk mund te ngreje padi per pjestimin e pasurise bashkeshortore, pasi prona eshte blere ne emer te babait te ish-burrit .

Por une kam punuar dhe investuar per kete shtepi (pasi ne kete shtepi jetojne une, burri dhe femijet , edhe pse eshte ne emer te ish vjeherrit) .
Kam marre 6 here kredi ne banke bashke ne ish-burrin si bashkekredimarrese per te rregullar shtepine. (shuma gjithsej eshte 7 milion leke).  Kjo eshte nje pjese, pasi nje pjese e kam siguruar nga te ardhurat e mia ne pune, si edhe nga puna e djalit…

Tani cfare mund te fitoj une mbi kete pasuri, sipas ligjit? A me takon pjese edhe mua ndonese shtepia eshte rregjistruar ne emer te babait te ish-burrit? A mund te kerkoje ndonje shume monetare si kompensim per kontributin tim ne kete shtepi?

Faleminderit


Qytetari: V. D. Data: 5 February , 2021, Kategoria: Ceshtje pronesie.

One response to “Kontribut monetar mbi banesen”

  1. 2

    Pershendetje
    Nisur nga fakti se banesa nuk eshte rregjistruar ne emer te njerit prej bashkeshorteve, per rrjedhoje nuk mund te zbatohet ndarja e pasurise se vendosur gjate regjimit te perbashket martesor, edhe pse ju jetoni ne te apo mund te keni kontribuar ne ndertimin/blerjen e baneses.
    Nese ju arrini te vertetoni kontributin tuaj mbi kete pasuri te paluajtshme, atehere pretendimet tuaja per njohje pronesise duhet te ngrihen ne gjykaten civile.

    Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet