Kontrat shit-blerje

Pershendetje!

Kam nje pyetje, nese mund te me ndihmoni me informacion ligjor. Kisha nje partament ne pronesi dhe e shita. Pala blerese me thote qe nuk shkruhet ne kontrate edhe siperfaqja qe i perket ambjenteve te perbashketa.  Apartamenti ka ne total nje siperfaqe prej 62 m2, ku 57 m2 siperfaqe e shfrytezueshme dhe 4 m2 te perbashketa. Ju lutem cila eshte siperfaqja qe duhet cituar ne kontrate ne rastin konkret?

Ju faleminderit,


Qytetari: A. A. Data: 13 October , 2021, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Kontrat shit-blerje”

  1. 1

    Pershendetje. Pas regjistrimit te pasurise ne regjistrat kadastrale, ne certifikate pronesie te apartamentit nuk percaktohet ne menyre te shprehur siperfaqia e perbashket. Pavaresisht kesaj, cdo apartament ka nje perqindje te caktuar siperfaqe te perbashket ne teresine e godines, e cila ne varesi te projektit te godines dhe te aktit te kolaudimit varion nga 8-10% te siperfaqes se apartamentit. Kjo siperfaqe eshte e prezumuar ne pronesi te te gjithe pronareve te nje apartamenti me disa kate dhe perfshin trotuaret, shkallet, ashensorin, truallin, etj..

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet