Kalimi i pronesise

Pershendetje, Sapo perfundova procesin e blerjes se nje apartamenti dhe sot u be kalimi i shumes tek llogaria e noterit. Nga ky moment persa kohe perfundon procesi?

Qytetari: A.T.
Data: 26 Shtator 2023, Kategoria: Civile

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Noteri e ruan shumen e depozituar deri ne momentin e kalimit te pronesise se plote, pra deri ne daljen e certifikates se pronesise, hartes kadastrale dhe karteles se pasurise nen emrin tuaj,
    Ju vet ose nepermjet noterit duhet te rregjistroni kontraten e shite – blerjes prane ASHK ku ndodhet prona (aplikim online ne portalin e-Albania), nga ku te aplikoni per certifikate pronesie, kopje harte dhe kartele.

    Nëse pasuria është e dixhitalizuar pas konfirmimit të kryerjes së pagesës përgjigja do ju shfaqet tek Dokumentet e mia, nëse jo pas konfirmimit të pagesës dhe kryerjes së verifikimeve përgjigja do ju shfaqet tek Dokumentet e mia brenda 5 ditë pune.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje