E drejta e punonjesit te policise

Pershendetje,

A ka te drejte punonjesi i policise se rendit apo policise rrugore qe, pervec dokumentacionit te automjetit, te kerkoje dhe dokument idetifikimi gjate levizjes ne mjet? A jam i detyruar une t’ja paraqes ID-ne? Nese ka te drejte, kur jane rastet e percaktuara me ligj qe une jam i detyruar t’ja paraqes kete dokument? Ju lutem a mund te me referoni ligjin ku sqarohet kjo gje? Faleminderit!


Qytetari: A. V. Data: 27 September , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “E drejta e punonjesit te policise”

 1. 1

  Pershendetje
  Ligji Nr. 8952, datë 10.10.2002
  PËR LETËRNJOFTIMIN ELEKTRONIK TË SHTETASVE SHQIPTARË ( i ndryshuar) ne
  Nenin 2 te tij percakton se :

  1. Letërnjoftimi i personave është dokumenti bazë, i përhershëm që shërben për identifikimin e
  shtetasve shqiptarë.
  2. Çdo shtetas duhet të mbajë me vete letërnjoftimin.
  Policia e shtetit ne cdo moment ka te drejte te kerkoje leternjoftimin ( ID ose Pasaporte) per te bere identifikimin e personit qe ka ndaluar.
  Dokumentat e makines jo gjithmone korrespondojne me drejtuesin e mjetit, ndaj per te bere vetifikimin e personit mund te kerkojne mjetin e identifikimit, i cili eshte i detyrueshem te mbahet me vete nga cdo shtetas i RSH-se.
  Faleminderit
  Faleminderit.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet