Demtimet nga Termeti

A duhet te bejme kallzim ne prokurori ne si qytetare ?


Qytetari: M. K. Data: 21 January , 2020, Kategoria: Penale.

2 responses to “Demtimet nga Termeti”

  1. Nese cmon se ke dyshime te arsyeshme ndaj nje faktoi qe lidhet me ndertimin, patjeter qe PO

  2. Qytetarët e Republikës së Shqipërisë e kanë detyrim (jo të drejtë) të bëjnë kallëzim në organin e akuzës (prokurori) në rastet se kanë dijeni për një vepër penale (krim) , që kryhet në shtetin shqiptar. Në rast se nuk bën kallëzim mund të akuzohesh për moskallëzim krimi, sipas nenit 303 të Kodit Penal (pra të jeni ju subjekt i një procedimi penal dhe vepre penale). Përjashtim bëhet vetëm për gjininë e radhës së parë dhe ato persona për shkak të profesionit (psh: prifti, avokati etj). Kjo vlen edhe dëmet e tërmetit, në rast se keni dyshime të arsyeshme se ndërtimi nuk është sipas kushteve teknike.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet