Çështje pronësie

Pershendetje të nderuar !

Kam hapur nje gjyq me parashkrim fitues.

Per shkak se jemi 2 persona posedues te tij  dhe poseduesi tjeter nuk ka deshire te vinte ne proces e hapa e vetme kete gjyq , duke e thirrur ate person te trete ne gjyq …. ( pasi nuk e detyroja te vinte padites me mua) .

Tani objektin e padise une e kam vendosur : Detyrimin e pales se paditur te na njohe bashkepronare te prones × , mua paditesit dhe personit te trete … etj .
Pra pyetja ime ime eshte nese objeti eshte ne rregull ? Apo duhet te jete “njohje bashkepronari me parashkrim fitues” ?

Pasi mendoj qe gjykata mos e merr per gje tjeter pastaj objejtin e padise  pasi une dua te njihem pronar ne parashkrim sikurse e kam vene edhe bazen ligjore 169 k. Prc.

Faleminderit


Qytetari: O. V. Data: 23 January , 2021, Kategoria: Ceshtje pronesie, procedura gjyqesore.

One response to “Çështje pronësie”

  1. 1

    Pershendetje. Objekti i padise duhet te jete: Fitimi i pronesise me parashkrim fitues pa titull (duke qene se keni vene si baze ligjore nenin 169 te Kodit Civil), per 1/2 pjese per ju dhe 1/2 pjese per bashkepronarin tjeter, per pasurine (beni nje pershkrim te pasurise).

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet