Ceshtje Pronesie

Pershendetje , Nena ime ka nisur nje proces per ndarjen e prones qe kane nga babai qe ka nderruar jete , ka ber kerkes per deshmin e trashgimise ligjore me ane te noterit , tani po i kerkohet certifikata e pronsise , pyetja esht ku dhe si mund ta marri certifikaten e pronsise te babait

Qytetari: ..
Data: 11 Maj 2023, Kategoria: Administrative, ASHK

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Nese nena juaj kerkon pjestimin e pasurise se perbashket (pasuri trashegimore e len nga i ati i vete), duhet se pari te kryej celjen e deshmise se trashegimise dhe nese nuk arrin marreveshje me bashkepronaret ne pasurine trashegimore, mund ti drejtohet gjykates me kerkese padi pjestim pasurie trashegimore.
    Me pas vendimi i pjestimit te pasurise duhet te regjistrohet prane ASHK perkatese.
    Nese ju kerkoni informacion mbi certifikaten e pronesise apo pasurite e lena nga trashegimlenesi, venien ne dispozicion te certifikates apo duplikates se pronesise se te ndjerit, duhet te aplikoni prane zyres vendore te ASHK ku ndodhet prona, aplikimet kryhen online ne e- Albania.
    Faleminderit!

Lini një Përgjigje