Celebrimi i marteses ne nje shtet te trete

Pershendetje,

I fejuari im eshte libanez dhe jeton ne Liban. Ne duam te bejme celebrimin e marteses, por une nuk mund te shkoj ne Liban dhe ai nuk mund te vije ne Shqiperi.  A mund te behet celebrimi, ne nje shtet tjeter si Turqia (prane ambasades tone atje apo ne nje menyre tjeter), ku ne te dy mund te levizim lirshem? Faleminderit


Qytetari: x. z. Data: 11 August , 2020, Kategoria: Uncategorized.

One response to “Celebrimi i marteses ne nje shtet te trete”

  1. Pershendetje
    Martesa bëhet ose në qendrën e komunës ku shtetasi i huaj është rezident ose në një përfaqësi diplomatike ose konsullore. Në kete rast akti i martesës duhet të legalizohet patjetër sipas legjislacionit në fuqi.

    Martesa jashtë shtetit, kurdoherë bëhet në kushtet kur shtetasit shqiptarë janë rezidentë me leje të rregullta qëndrimi.

    Faleminderit

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet