Aplikimi per perkthyes zyrtar

Pershendetje! Uroj te jeni mire. Jam e interesuar per te marre licencen e perkthyesit zyrtar. Lexova ligjin dhe i permbush pikat qe kerkohen. Te cili institucion duhet te paraqitem per te bere aplikimin dhe provimin? Shume faleminderit paraprakisht!

Qytetari: U.D.
Data: 28 Gusht 2023, Kategoria: Pa kategori

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

 1. Pershendetje,
  Ministria e Drejtesise hap fazat e konkurimit per kandidatet e interesuar per perkthyes zyrtar.
  Mbështetur në nenin 16 pika dy të ligjit Nr. 82/2021 “Për përkthimin zyrtar dhe profesionin e përkthyesit zyrtar”
  Është përcaktuar se provimi i kualifikimit, organizohet nga ministria 1 (një) here në 2 (dy) vjet. Në raste përjashtimore, kur justifikohet nevoja e ngutshme, provimi i kualifikimit mund të zhvillohet përpara këtij afati.
  Në lidhje me kërkesën tuaj ju informojm se në momentin e shpalljes së datave ato do të publikohen në faqen e Minsitrisë së Drejtësisë. https://www.drejtesia.gov.al/publikime/
  Faleminderit!

Lini një Përgjigje